امیر خلبان حسین خلیلی، مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: ما روزی به لنت ترمز هواپیما هم وابسته بودیم این روزها نه تنها در قطعات مکانیکی بلکه در قطعات الکترونیکی پیشرفته شدیم. ما قادر هستیم که پهپاد و موشک بسازیم. خطاب به ملت ایران میگویم که خاطرشان جمع باشد.
مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش در گفتوگو اختصاصی با مرکز رسانهای اقتدار40 در ویژه برنامه چهلمین سالگرد هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: دفاع مقدس تبلور استعدادهای نهفته ما بود. رژیم بعث عراق در محاسبات نادرستش به این نتیجه رسیده بود که نیرویهای ایران از هم پاشیده است. ما اما نه تنها مغلوب نشدیم که هشت سال در مقابل آنها ایستادیم. نتیجه این جنگ هشت ساله برای ما، کسب تجارب ارزشمند در زمینه تربیت نیروی انسانی و تجهیزات انسانی بود. این تجربه، کشور ما را بیمه کرد.
امیر خلبان حسین خلیلی ادامه داد: 40 سال از حمله پیش دستانه عراق میگذرد و صدام و صدامیها جایی در دنیا ندارند. این ما هستیم که در میدان فعالیت میکنیم و بعد از 40 سال در نمایشگاهها دستاوردهای خود را به نمایش میگذاریم.
مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش در پاسخ به این پرسش که «اول انقلاب وضعیت تجهیزاتی ما چگونه بود؟» اظهار کرد: وقتی جنگ شروع شد، مستشاران آمریکایی از مراکز نظامی خارج شده بودند و پروازهای آموزشی متوقف شده بود. سامانههای هوایی از نظر نیروی انسانی تغییرات اساسی کرده بود. همه کسانی که در رأس هوایی نیروهای مسلح بودند، کنار گذاشته شده بودند. در واقع، ارتش به صورت شورایی درآمده بود تا زمانی که امام خمینی (ره) اظهار کردند که ارتش بی طبقه توحیدی بی معناست. ارتش، باید سلسله مراتب داشت باشد و ق دخالت در سیاست را ندارد.
امیر خلیلی با اشاره به اهمیت زیارت وارث در فرهنگ ایرانی – اسلامی گفت: در فرهنگ دینی ما هیچ زیارتی به اندازه زیارت وارث مهم نیست. این دعا با آوردن نامهای پشت سر هم از حضرت آدم گرفته تا پیامبران، در تلاش برای بیان یک تسلل تاریخی است. به نظر من، ارتش ما هم همانطور از ملت بوده و اکنون از ملت است. این ارتش مل زیارت وارث دارای یک تسلل تاریخی داشت. این تسلل در نهایت به فردی مثل شهید بابایی ختم میشود.
وی با اشاره اولین فرمانده نیروی هوایی ارتش، سرتیپ خلبان اصغر ایمانیان گفت: ایشان با حکم رسمی امام خمینی (ره) به فرماندهی نیروی هوایی ارتش منصوب شد. آقای ایمانیان که چندی پیش دار فانی را وداع گفتند، دائم ناراحت بودند و اظهار میکردند که ناراحت هستند چرا که در دفاع مقدس مستقیما حضور نداشتند. من خدمت ایشان گفتم که صمد والازادهها و عباس باباییها، همه شهدای دست پرورده های شما بودند. به همین خاطر میگویم یک تسلل تاریخی در ارتش داشتیم.
امیر خلیلی با بیان اینکه «ما روزی به لنت ترمز هواپیما هم وابسته بودیم» گفت: این روزها نه تنها در قطعات مکانیکی بلکه در قطعات الکترونیکی پیشرفته شدیم. ما قادر هستیم که پهپاد و موشک بسازیم. خطاب به ملت ایران میگویم که خاطرشان جمع باشد. از نظر سیاسی و نظامی، تمام موجبات پیروزی برای ارتش عراق فراهم بود ولی موفق نشد. ما امروز تجربه هشت سال دفاع مقدس را داریم. تجربه فنی، شکوفایی استعدادها و از همه مهمتر تجربه مقاومت ملت ایران را داریم. سوال من این است که آیا ارتش آمریکا که در 21 روز ارتش عراق را اشغال کرد، موفق ظاهر شد؟ پاسخم منفی است. این گفته من نیست. هم اوباما و هم دونالد ترامپ به این نکته اذعان دارند. این در حالی است که ایران نسبت به هماسایگانش انسانهای سلحشورتری دارد و امکانات بیشتری در اختیار گرفته است.
امیر خلبان حسین خلیلی، مشاور عالی فرمانده نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. او با بیش از 2 هزار ساعت پرواز بدون ادثه بر فراز آسمان عراق، لقب خوش شانس ترین خلبانهای تاریخ جنگ هوایی محسوب میشود.
نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت با عنوان «اقتدار40» و با شعار محوری «ما قوی هستیم» به مناسبت چهلمین سالگرد حماسه دفاع مقدس، از 2 تا 9 مهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برپا است.
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات و اخبار بیشتر درباره این نمایشگاه می تواند به تارنمای eghtedar40.ir مراجعه کنند.