عکاسی جنگ با حضور عکاسان برجسته دوران دفاع مقدس در نمایشگاه ملی دست آوردهای دفاع مقدس و مقاومت، آسیب شناسی شد.
به گزارش مرکز رسانهای نمایشگاه اقتدار 40، در راستای برنامههای چهلمین سالگرد حماسه دفاع مقدس و نمایشگاه دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت، ظهر امروز 4مهر، نشست «آسیبشناسی عکاسی جنگ» در موزه دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد.
سعید صادقی و علی فریدونی، دو پیشکسوت عکاس هشت سال دفاع در این نشست حاضر شدند و در مورد نقش عکاسان در روایت هشت سال دفاع مقدس، به گفتوگو پرداختند.
علی فریدونی در این نشست با مطرح کردن این پرسش که «چرا عکاس جنگ شدم؟» اظهار کرد: در آن زمان عکاسی، کار بسیار سختی بود. مثل امروز نبود که هر کس پول دارد دوربین خوبی بخرد و عکاسی کند. من در سال 59 با یک دوربین آنالوگ به جبهه رفتم. عکاسان هشت سال دفاع مقدس، هیچ امکاناتی نداشتند. دوربین و لنز آن برایشان همچون سلاح مقاومت بود.
این عکاس جنگ در ادامه بر ضرورت حفظ و نگهداری نگاتیوهای عکس تاکید کرد و افزود: عکس های جنگ باید تبدیل به کتاب شود تا برای نسل جدید بماند و بیان گر واقعیتهای جنگ باشد.
سعید صادقی نیز در مورد هشت سال دفاع مقدس گفت: زمانی که جنگ شروع شد، هیچ کشوری پشت ما نبود چرا که اساسا انقلاب اسلامی را نمیپذیرفتند. امثال من مجبور بودیم به جنگ برویم و خلاق باشیم زیرا باید از انقلابی دفاع میکردیم که عمرش یک سال و نیم بود. ما عکاس معمولی نبودیم. ما در واقع یک رزمنده بودیم. دوربین من، همیشه بین عکس و مرگ بود.
در این نشست همچنین، از نقش عکس جنگی در اثبات مظلومیت ایران سخن به میان آمد و ضمن مطرح شدن عکس، به عنوان یک سند تاریخی، زوایای مختلف تأثیر اثبات جنایت جنگی صدام در سازمان ملل متحد، تشریح شد.
نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت با عنوان «اقتدار40» و با شعار محوری «ما قوی هستیم» به مناسبت چهلمین سالگرد حماسه دفاع مقدس، از 2 تا 9 مهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برپا است.
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات و اخبار بیشتر درباره این نمایشگاه می تواند به تارنمای eghtedar40.ir مراجعه کنند.