فرمانده پایگاه بسیج امام علی (ع) دیوانعالی و دادستانی کل کشور گفت: یکی از دستگاههای حاکمیتی در دوران جنگ تحمیلی که توانست با روحیه جهادی در انجام وظایف خود به نحو مطلوبی عمل کرده و موجبات آرامش روحی و روانی مردم را فراهم سازد دستگاه عدلیه بود.
علی اکبر بختیاری، در گفتوگو با ستاد خبری نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت، ضمن بازدید از نمایشگاه اظهار کرد: آتش جنگی که در سال ۱۳۵۹ علیه انقلاب اسلامی ایران افروخته و با حمایت آمریکای جنایتکار و هم پیمانان او به مدت ۸ سال ادامه یافت، بیش از ۲۲۵ هزار نفر شهید و ۵۷۴ هزارنفر نیز به مقام جانبازی نائل شدند.
فرمانده پایگاه بسیج امام (ع) دیوانعالی و دادستانی کل کشور افزود: در این نبرد ناجوانمردانه که تمامی مستکبرین و مستبدان جهان از صدام دیکتاتور، رئیس جمهور وقت عراق حمایت میکردند؛ مردم عزیز ایران با لبیک به ندای امام خمینی (ره) با حضور گسترده در جبهههای حق علیه باطل به مقابله با این تجاوز پرداختند و نتیجه این نبرد نابرابر ۸ ساله شکست دشمن متجاوز بعث عراق و سرافرازی و پیروزی ملت ایران اسلامی بود.
رییس دفتر دادستان کل کشور بیان کرد: یکی از دستگاههای حاکمیتی در دوران جنگ تحمیلی که توانست با روحیه جهادی در انجام وظایف خود به نحو مطلوبی عمل کرده و موجبات آرامش روحی و روانی مردم را فراهم سازد دستگاه عدلیه بود. این دستگاه نه تنها در دوران جنگ تحمیلی بلکه پس از پایان جنگ هم پیگیر رفع مشکلات مربوط به دوران جنگ بوده و از خدمت رسانی صادقانه به مردم غفلت نکرده است.
بختیاری افزود: اعزام نیروهای داوطلب به جبههها، کمک رسانی به مناطق جنگی، صدور اسناد ثبتی و مالکیتی برای منازل و مکانهای تخریب شده ناشی از جنگ، تعیین حدود اراضی و املاک در نقاط مرزی، تلاش در تعیین هویت شهدا بخصوص شهدای مجهول الهویه که هنوز هم ادامه دارد، تلاش در ساخت و تعمیر زندانهای تخریبی و ساماندهی وضعیت زندانیانِ دوران جنگ، برخورد با محتکران و گرانفروشان و مفسدین حوزه معیشتی و فعالیت جهادگونه محاکم و رسیدگی به پروندههای مختلف در شهرها و مناطق صفر مرزی در زیر بمبارانهای متوالی اقدامات تخصصی قوه قضاییه در دوران جنگ بوده است.
فرمانده پایگاه بسیج امام (ع) دیوانعالی و دادستانی کل کشور گفت: از جمله این اقدامات و در بحث مستندسازی علت و آغاز جنگ و تنظیم کیفرخواست علیه صدام به منظور محکومیت متجاوز، در دادستانی کل کشور و در دوره مسئولیت حجت الاسلام و المسلمین دری نجف آبادی کار بسیار ارزشمندی انجام و تمام موازین حقوقی، بین المللی و معاهدات، عهدنامهها و قطعنامهها بررسی و نهایتاً کیفرخواست کاملی به دو زبان عربی و فارسی در ۵ جلد تدوین و صادر شد.
او ادامه داد: اگرچه در زمان محاکمه صدام به جنایات این دیکتاتور علیه ایران رسیدگی نشد، اما این کیفرخواست که شامل سر فصلهایی همچون «جنایات جنگی صدام علیه بشریت»، «جنایات صدام علیه شهروندان»، «خسارتهای صدام و رژیم بعث به منابع اقتصادی کشور» و «خسارتهایی که توسط صدام به شهروندان وارد شده است» میباشد به عنوان یک سند تاریخی از جنایات صدام علیه ایران برای آیندگان به یادگار خواهد ماند.
بختیاری اظهار داشت: در این کیفرخواست شکات، مرتکبین جنایات، نقش جنایتکاران و اسامی برخی از اصلیترین جنایتکاران و مسئولیت کیفری آنها، اسامی برخی از جنایتکاران گروهک منافقین (سازمان مجاهدین خلق)، انواع جنایات ارتکابی صدام حسین و همدستان او، جنایات صدام حسین علیه بشریت، جنایات ارتکابی در نسل زدایی، آمار میزان خسارات، تهاجمات، بمباران ها، شهرهای مورد تهاجم، حملات به آثار تاریخی و میراث فرهنگی، حملات به تاسیسات نفتی، حمله به هواپیمای غیر نظامی و کشتار مسافرین بی گناه، بازداشت و حبس غیر قانونی غیر نظامیان، قتل عمدی و مصدوم نمودن نیروهای نظامی بی سلاح و اعدام غیرقانونی اسرای نظامی مورد توجه قرار گرفته است.
فرمانده پایگاه بسیج امام (ع) دیوانعالی و دادستانی کل کشور بیان کرد: مبارزه و برخورد قضایی با جاسوسان، ستون پنجم دشمن و مبارزه با کودتاچیان و گروهکهایی که اقدام به جنگ مسلحانه کرده بودند از دیگر اقدامات مهم در دادسراها و دادگاههای انقلاب بوده است که مستندات آن برای ثبت در تاریخ به مرکز مستندسازی تقدیم شده است.
نمایشگاه ملی دست آوردهای دفاع مقدس و مقاومت با عنوان «اقتدار40» و با شعار محوری «ما قوی هستیم» به مناسبت چهلمین سالگرد حماسه دفاع مقدس، از 2 تا 9 مهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برپا است.